NÄRINGSLiv & samverkan

Entreprenörskap i skolan är en möjlighet för våra elever att få arbeta på ett mer verklighetsförankrat och problemlösande sätt. Under ett helt läsår får de prova på att starta ett verkligt företag för att sedan driva detta och slutligen avsluta det strax innan sommarledigheten.

Ett nära samarbete med det lokala näringslivet är en förutsättning för att elevernas UF-företagande ska bli mer givande. Genom detta samarbete knyter de kontakter, skaffar rådgivare och får en inblick i hur det faktiskt är att driva företag på riktigt. En kunskap och erfarenhet som kan komma att hjälpa dem mycket i deras framtida liv.

Entreprenör Sala har därför som ett av sina huvuduppdrag att bygga, främja och stärka detta samarbete. Är du intresserad av entreprenörskap, innovationer och av att hjälpa unga med deras företagande? Vi söker aktivt näringslivspartners i form av rådgivare, och projektmedarbetare.

Du och din verksamhet kan vara just den avgörande delen i att våra elever blir bättre i sitt entreprenörskap och företagande. Det kostar inget förutom din tid och kunskap och det är dessutom riktigt roligt och inte minst mycket uppskattat av våra elever.

Fråga våra andra partners så får du höra…

VÅRA PARTNERS

UNG FÖRETAGSAMHET

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan.
Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra.

www.ungforetagsamhet.se

SALA SPARBANK

”Framtidens entreprenörer finns bland dagens unga och det behövs många nya företagare och företagsamma medarbetare för att säkra Sveriges tillväxt. Vi är en stolt samarbetspartner och Sala Sparbank kan utan avgift erbjuda UF-företagen produkter och tjänster såsom företagskonto, swish för företag, bankgiro, och Internetbank. UF-företagen bokar en tid hos oss på banken där vi tillsammans går igenom och ansluter de produkter och tjänster företaget behöver.”

Sala Sparbank, Näringslivspartner

www.salasparbank.se

Sala kommun 

”Att ha ett samarbete med Ung Företagsamhet känns självklart!
Dessa unga entreprenörer är våra framtida företagare och vi på Näringslivskontoret vill naturligtvis vara stöttande genom rådgivning och som en naturlig länk till våra företagare. De skall ta vara på chansen, hålla vad de lovar och tro på sig själva”

Sala kommun, Näringslivskontoret

www.vilyftersala.se

CREATIVE MILL

”Creative Mill är en resultatorienterad kommunikationsbyrå med fokus på kreativa idéer och smarta lösningar. Med rätt marknadsföringsstrategi ökar du din konkurrenskraft och får fart på din omsättning.”

Creative Mill Kommunikationsbyrå, Näringslivspartner

www.mill.se

Coompanion Mälardalen

”Oavsett om ni befinner er på idéstadiet, har börjat starta upp eller redan är igång med er verksamhet finns Coompanion här för att hjälpa er lyckas. Vi är experter på kooperativt företagande. Vi kan hjälpa er att analysera lokala behov och marknader, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra företag.”

Coompanion Mälardalen, Näringslivspartner

www.coompanion.se/malardalen/

Västerås science park

”Vi är mötesplatsen för företagande, innovation, forskning och tillväxt; en plattform för människors idéer, kunskap och kreativitet att komma samman. Vi erbjuder infrastruktur, nätverk och affärsutveckling till kunskapsintensiva tillväxtföretag. Vår bas är i Västerås, men vi arbetar med stöd till företagare i hela Västmanland.”

Västerås Science Park, Näringslivspartner

www.vasterassciencepark.se

”Är du vår nästa rådgivare eller näringslivspartner?
Kontakta oss gärna så kan vi berätta mer om vad det innebär och på vilka olika sätt just du och din verksamhet kan bidra.”

 

Michael Cedervall, Entreprenör Sala

X